Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená ovocná bábovka s karamelem

3,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Nepečená ovocná bábovka s karamelem - postup přípravy

Až dostanete chuť na osvěžující dezert, při jehož přípravě nebudete muset zapnout troubu, připravte si nepečenou ovocnou bábovku. Hotová je za pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Do formy

Na zalití

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Banány oloupejte, nakrájejte na kolečka a smíchejte je s jahodami, oloupaným, nakrájeným kiwi a citronovou šťávou. 

Poznámka: Před krájením z jahod odstraňte zelené části.

2. KROK

Ovocnou směs nechte odpočívat a mezitím v pánvi zkaramelizujte cukr. Asi po 3 minutách k cukru přidejte vodu, směs zahřívejte další 2 minuty a následně jí pokryjte dno i stěny bábovkové formy. 

3. KROK

Poznámka: Po přidání vody se karamel pravděpodobně srazí. Jedná se o normální jev. Směs míchejte dál a nechte vzniklé hrudky znovu rozpustit.

4. KROK

Nakonec připravte směs na zalití. V rendlíku smíchejte pomerančovou šťávu, s vodou, cukrem, kukuřičným škrobem a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Vzniklou směs smíchejte s ovocem a rozprostřete ji do formy na bábovku.

5. KROK

Nepečenou ovocnou bábovku vložte na 5 hodin do lednice, dokud neztuhne. Poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit čerstvým ovocem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: schöne desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů