Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka s pudinkovou náplní a vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 43 minut

Bábovka s pudinkovou náplní a vanilkou - postup přípravy

Připravte si zajímavější alternativu tradičního dezertu, která se vám rozplyne v ústech. Bábovka s pudinkovou náplní je křehká a ohromíte jí všechny své blízké.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Pudink

Těsto

Do formy

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rozinky zalijte horkou vodou, ve které je nechte namáčet, než zpracujete zbytek ingrediencí. V rendlíku smíchejte kukuřičný škrob s cukrem, mlékem a směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí.

2. KROK

Do vzniklého pudinku vmíchejte mascarpone, směs přelijte do mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout. 

Tip: Aby na pudinku nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.

3. KROK

Nyní připravte těsto. Ve větší míse vyšlehejte vejce se solí a cukrem do světlé pěny. Do té vešlehejte jogurt s vanilkovým extraktem, mlékem a olejem. 

4. KROK

Poté, co se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a následně slité rozinky.

Tip: Aby v těstu nevznikl škraloup, suché ingredience prosejte.

5. KROK

Polovinu těsta vlijte do formy na pečení a pokryjte ho pudinkem, který zakryjte zbytkem těsta.

Tip: Aby se těsto z formy lépe vyndávalo, vymažte ji předem máslem a vysypte moukou.

6. KROK

Bábovku s pudinkovou náplní pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Po vychladnutí ji servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: lecker essen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů