Bábovka s pudinkovou náplní a vanilkou - postup přípravy
Připravte si zajímavější alternativu tradičního dezertu, která se vám rozplyne v ústech. Bábovka s pudinkovou náplní je křehká a ohromíte jí všechny své blízké.
Pudink
Těsto
Do formy
Na posypání
Rozinky zalijte horkou vodou, ve které je nechte namáčet, než zpracujete zbytek ingrediencí. V rendlíku smíchejte kukuřičný škrob s cukrem, mlékem a směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Do vzniklého pudinku vmíchejte mascarpone, směs přelijte do mísy, zakryjte potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout.
Tip: Aby na pudinku nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
Nyní připravte těsto. Ve větší míse vyšlehejte vejce se solí a cukrem do světlé pěny. Do té vešlehejte jogurt s vanilkovým extraktem, mlékem a olejem.
Poté, co se ingredience propojí, přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a následně slité rozinky.
Tip: Aby v těstu nevznikl škraloup, suché ingredience prosejte.
Polovinu těsta vlijte do formy na pečení a pokryjte ho pudinkem, který zakryjte zbytkem těsta.
Tip: Aby se těsto z formy lépe vyndávalo, vymažte ji předem máslem a vysypte moukou.
Bábovku s pudinkovou náplní pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Po vychladnutí ji servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: lecker essen