Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečená želatinová bábovka s čokoládou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečená želatinová bábovka s čokoládou - postup přípravy

Nepečená želatinová bábovka má jemnou strukturu, je rychlá na přípravu a její vzhled je skutečně originální. Recept je tak jednoduchý, že ho hravě zvládnou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Mléčná želatina

Čokoládová želatina

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte mléčnou želatinu. V horké vodě rozpusťte želatinu. Do mixéru vlijte kondenzované mléko, smetanu, přidejte smetanový sýr a ingredience rozmixujte dohladka. 

2. KROK

Do vzniklé hmoty vlijte rozpuštěnou želatinu, směs promíchejte a vlijte do formy na bábovku, kterou vymažte trochou oleje. Formu následně vložte na 60–90 minut do lednice.

3. KROK

Mezitím připravte čokoládovou želatinu. V horké vodě rozpusťte želatinu a odložte ji bokem. Do hrnce vlijte kondenzované mléko, které začněte zahřívat. Jakmile je mléko velmi horké, vmíchejte do něj cukr s instantní horkou čokoládou a pokračujte v zahřívání, dokud se ingredience nerozpustí. Potrvá to přibližně 5 minut.

4. KROK

Poté, co se ingredience rozpustí, vmíchejte do tekutiny želatinu a vzniklou tekutinu nalijte na ztuhlou mléčnou želatinu ve formě.

Tip: Okraje formy projeďte gumovou stěrkou, aby se čokoládová želatina dostala všude. Mléčná želatina by ve formě měla plavat.

5. KROK

Formu vložte na další 2–3 hodiny do lednice, a jakmile ztuhne, z formy ji vyklopte. 

Tip: Želatinovou bábovku servírujte nakrájenou na kousky. Dezert můžete ozdobit šlehačkou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Jennifer Salas Postres

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů