Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ovocný dezert s pudinkem a sušenkami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Ovocný dezert s pudinkem a sušenkami - postup přípravy

Už jste doslova přejedení tučnými zákusky? Pak si připravte odlehčenou variaci s ovocem, karamelovým pudinkem a máslovými sušenkami! Nemusíte nic péct a hotovo budete mít už během pěti minut. Pochutnejte si na nepečené dobrotě, která vás osvěží.

Ingredience pro:
8 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si oloupete jablko a očistíte ho od jádřince. Poté jej nakrájejte na menší kostičky a vložte do misky. Pokračujte loupáním kiwi a banánů. Toto ovoce rovněž pokrájejte na kostky. Nakonec ještě okrojte stopky u jahod, omyjte je a nasekejte na malé kusy.




Dokončování ovocného dezertu a jeho tuhnutí v lednici

V další fázi si odlijte asi 200 mililitrů mléka a rozmíchejte v něm karamelové pudinky v prášku. Zbylé množství (800 ml) pak přiveďte k varu v menším hrnci. Až začne mléko vřít, vlijte do něj rozpuštěný pudink a vařte při stálém míchání do zhoustnutí.

Také směs ochuťte dle potřeby moučkovým cukrem a nakonec odstavte z plotny. Nyní vše zkompletujte. K ruce si vezměte formu na bábovku, vymažte ji případně máslem a poházejte do ní kousky jahod, kousky banánů, kiwi a také jablko.

Na vrch pak poklaďte nalámané máslové sušenky. Suroviny přelijte karamelovým pudinkem a dezert nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté jej umístěte do lednice ideálně přes noc, aby ztuhnul.

Servírování ovocného dezertu s karamelovým pudinkem

Připravený ovocný dezert s pudinkem vyjměte z lednice, vyklopte na tác z formy na bábovku a dozdobte dle libosti karamelovým topingem a opraženými loupanými mandlemi. Podávejte například s šálkem espressa, nebo i s řádně vychlazeným mléčným koktejlem pro osvěžení. Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů