Nepečené Bebe řezy s vanilkovým krémem - postup přípravy
Nepečené Bebe řezy kombinují křupavost sušenek s lahodnou texturou krému. Výhodou přípravy je, že nebudete muset použít troubu. Recept je jednoduchý a rychlý.
Ingredience
Krém
Poleva
Nápoj
V míse smíchejte instantní kávu s horkou vodou. Poté sušenkami naplňte dno dortového ráfku a následně připravte krém. V rendlíku smíchejte mouku se škrobem, vaječným žloutkem, cukrem a mlékem.
Jakmile se ingredience propojí, hrnec položte na sporák a směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté krém přelijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte 20 minut chladnout.
Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.
Poté do krému vešlehejte vanilkovou krémovou náplň v prášku a třetinou množství pokryjte sušenky v dortovém ráfku. Na krém položte další vrstvu sušenek a postup opakujte, dokud budete mít ingredience.
Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem.
Nyní připravte polevu. V rendlíku zahřívejte 2 minuty smetanu, ve které nechte 2 minuty rozpouštět hořkou čokoládu. Polevu nechte 20 minut chladnout, poté ji promíchejte a nalijte ji na dezert, který vložte do lednice na dalších 30 minut.
Zatímco se dezert chladí, připravte si kávu. Kávu nalijte do servírovací sklenice. V jiné míse vyšlehejte kondenzované mléko s vaječným žloutkem a směsí kávu ozdobte. Inspirovat se můžete postupem ve videu níže.
Tip: Nepečené Bebe řezy servírujte nakrájené na kousky společně s připravenou kávou. Každou porci dezertu můžete ozdobit lístkem máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes