Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené Bebe řezy s vanilkovým krémem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečené Bebe řezy s vanilkovým krémem - postup přípravy

Nepečené Bebe řezy kombinují křupavost sušenek s lahodnou texturou krému. Výhodou přípravy je, že nebudete muset použít troubu. Recept je jednoduchý a rychlý.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Krém

Poleva

Nápoj

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte instantní kávu s horkou vodou. Poté sušenkami naplňte dno dortového ráfku a následně připravte krém. V rendlíku smíchejte mouku se škrobem, vaječným žloutkem, cukrem a mlékem. 

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, hrnec položte na sporák a směs zahřívejte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Poté krém přelijte do mísy, přikryjte ho potravinovou fólií a nechte 20 minut chladnout.

3. KROK

Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho přímo dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

4. KROK

Poté do krému vešlehejte vanilkovou krémovou náplň v prášku a třetinou množství pokryjte sušenky v dortovém ráfku. Na krém položte další vrstvu sušenek a postup opakujte, dokud budete mít ingredience. 

Poznámka: Vrstvení byste měli zakončit krémem.

5. KROK

Nyní připravte polevu. V rendlíku zahřívejte 2 minuty smetanu, ve které nechte 2 minuty rozpouštět hořkou čokoládu. Polevu nechte 20 minut chladnout, poté ji promíchejte a nalijte ji na dezert, který vložte do lednice na dalších 30 minut. 

6. KROK

Zatímco se dezert chladí, připravte si kávu. Kávu nalijte do servírovací sklenice. V jiné míse vyšlehejte kondenzované mléko s vaječným žloutkem a směsí kávu ozdobte. Inspirovat se můžete postupem ve videu níže. 

7. KROK

Tip: Nepečené Bebe řezy servírujte nakrájené na kousky společně s připravenou kávou. Každou porci dezertu můžete ozdobit lístkem máty.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Cookrate – Cakes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů