Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tvarohové nanuky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Tvarohové nanuky - postup přípravy

Letní měsíce jsou ve znamení prázdnin, dovolených, koupání v bazénu, grilování chutných jídel, ale i pojídání osvěžujících nanuků a zmrzlin. Ty kupované jsou však často plné konzervantů, a tak je nasnadě si vyrobit nanuky, či zmrzlinu domácí. Do zvoleného krému přidáte jakékoliv oblíbené suroviny a celkově vyrobíte mraženou pochoutku, která bude o dost zdravější než ta z obchodu. Přinášíme vám recept na dokonalé tvarohové nanuky, které si zamilujete nejen vy, ale i vaše děti.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při výrobě domácích tvarohových nanuků?

Do hluboké mísy vyklopte všechen měkký tvaroh, pak k němu přidejte i změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a všechno dobře promíchejte. Vznikne vám hladký krém. Smíchat ingredience můžete buď pomocí metličky, nebo mixéru. Pak vložte zhotovený krém do cukrářského sáčku s větším otvorem, nebo obyčejného plastového sáčku a dejte na chvíli do mrazáku, aby trochu ztuhnul.




Pak vyjměte, odstřihněte roh obalu a vytlačte z něj na tác pokrytý potravinovou fólií středně velké tvarohové válečky, které napíchněte na dřevěné špejle. Vytvořené nanuky dejte na tácu opět do mrazáku a nechte ztuhnout zhruba 30 až 50 minut.

Zdobení tvarohových nanuků

Ztuhlé domácí nanuky po necelé hodině vyndejte z mrazničky, a ještě dozdobte rozpuštěnou hořkou čokoládou. Buď můžete udělat linky, nebo nanuk do čokoládové polevy celý namočit. Opět nechte ztuhnout, a nakonec s celou rodinou svůj výtvor ochutnejte. Tento domácí produkt vám jistě chutí připomene kupovaný nanuk z tvarohu s názvem Míša. Stejně jako trh nabízí celou řadu různých příchutí, i doma si takové nanuky můžete vyrobit. Tvarohovou směs můžete ochutit i čerstvým ovocem dle obliby. Skvěle se hodí například borůvky, jahody, meruňky, nebo banány. Kromě hořké čokolády je možné na polevu použít i čokoládu bílou a obalit nanuky například v mletých oříšcích, nebo kokosu. Chutím a fantazii se meze nekladou. Víme ale jistě, že tahle mražená sladkost dlouho ve vašem mrazáku nevydrží. Je totiž neuvěřitelně lahodná. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů