Nepečené mandlové tyčinky v čokoládě - postup přípravy
Vyzkoušejte snadný a rychlý recept na nepečené vánoční cukroví. Mandlové tyčinky s datlemi můžete zdobit čokoládovou polevou a křupavými ořechy.
Ingredience
Na pánvi orestujte 200 g mandlí. Poté je rozmixujte mixérem najemno a přes sítko propasírujte 30 g. Mandle, které v něm zůstanou, odložte na později.
Datle zalijte studenou vodou a nechte 15 minut odstát. Poté vodu slijte, zbavte je pecek a rozmixujte je na jemnou pastu.
Poté smíchejte datle s namletými mandlemi. Namažte si ruce olejem a vytvarujte z těsta malé tyčinky. Dejte je na 15 minut do mrazáku.
Rozpusťte 200 g hořké čokolády bez cukru ve vodní lázni. Poté do ní namáčejte tyčinky, nechte je okapat na mřížce a vložte je na 5 minut do lednice.
Část zbylé čokolády nalijte do cukrářského pytlíku, udělejte do něj malou dírku a nastříkejte ji na vychlazené tyčinky. Poté je opět dejte ztuhnout do lednice.
Pomocí ubrousku tyčinku zvedněte a oba konce mašlovačkou potřete zbylou čokoládou. Poté je vložte do mletých mandlí a nechte ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Fantastische Rezepte