Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Exkluzivní domácí čokoládové pralinky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Exkluzivní domácí čokoládové pralinky - postup přípravy

O Vánocích by na žádném stole neměly chybět luxusní čokoládové pralinky, které se doslova rozplývají na jazyku. Výhodou je snadná příprava, vhodná i pro začátečníky.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ganache

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z krabice mléka si vytvořte formu tak, jak to můžete vidět níže na videu. V míse smíchejte horké mléko s kousky čokolády, kterou nechte rozpustit. Poté do čokolády přidejte změklé máslo. 

2. KROK

Poznámka: Místo mléka můžete použít smetanu. V takovém případě použijte 150 g produktu a pouze 1 lžíci másla, nebo ho vynechte úplně. 

3. KROK

Vzniklou ganache nalijte do formy, zakryjte ji potravinovou fólií a vložte ji na 3–4 hodiny do mrazáku. Ztuhlou ganache vyjměte z formy a nakrájejte ji na kostky o rozměru 2,5×2,5 cm.

4. KROK

Tip: Je nutné použít čokoládu, která neobsahuje kokosový, sójový nebo palmový olej. S touto čokoládou by ganache neztuhla. 

5. KROK

Čokoládové pralinky vyskládejte na rovnou plochu pokrytou pečicím papírem a z některých z nich vytvořte kuličky. Pralinky vložte do lednice, kde je nechte ztuhnout a poté je střídavě obalte v čokoládové polevě a kakaovém prášku. 

Tip: Pralinky z čokolády následně ozdobte dle vlastní fantazie.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Joon’s Little Table

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů