Exkluzivní domácí čokoládové pralinky - postup přípravy
O Vánocích by na žádném stole neměly chybět luxusní čokoládové pralinky, které se doslova rozplývají na jazyku. Výhodou je snadná příprava, vhodná i pro začátečníky.
Ganache
Zdobení
Z krabice mléka si vytvořte formu tak, jak to můžete vidět níže na videu. V míse smíchejte horké mléko s kousky čokolády, kterou nechte rozpustit. Poté do čokolády přidejte změklé máslo.
Poznámka: Místo mléka můžete použít smetanu. V takovém případě použijte 150 g produktu a pouze 1 lžíci másla, nebo ho vynechte úplně.
Vzniklou ganache nalijte do formy, zakryjte ji potravinovou fólií a vložte ji na 3–4 hodiny do mrazáku. Ztuhlou ganache vyjměte z formy a nakrájejte ji na kostky o rozměru 2,5×2,5 cm.
Tip: Je nutné použít čokoládu, která neobsahuje kokosový, sójový nebo palmový olej. S touto čokoládou by ganache neztuhla.
Čokoládové pralinky vyskládejte na rovnou plochu pokrytou pečicím papírem a z některých z nich vytvořte kuličky. Pralinky vložte do lednice, kde je nechte ztuhnout a poté je střídavě obalte v čokoládové polevě a kakaovém prášku.
Tip: Pralinky z čokolády následně ozdobte dle vlastní fantazie.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Joon’s Little Table