Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené perníkové „Pikao“ kuličky

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut

Nepečené perníkové „Pikao“ kuličky - postup přípravy

Některé druhy cukroví nevyžadují téměř žádnou práci a úsilí a tyto perníkové kuličky podle receptu od paní Romany Važanské jsou jedním z nich. Stačí nakoupit trochu sladkostí, všechny je promíchat a vytvořit z nich něco úplně nového.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Perníky v čokoládě nastrouhejte nahrubo. Sušenky Bebe nalámejte do mixéru a rozdrťte je na prášek, který přidejte ke strouhaným perníkům. Obě přísady dobře promíchejte, přidejte k nim Pikao, kapku rumu, jemně nastrouhanou čokoládu Margot a plátek rozehřátého másla.

2. KROK

Z přísad vypracujte soudržné těsto, z něhož formujte malé kuličky zhruba o velikosti vnitřního důlku v dlani. Hotové kuličky obalte v kokosu, nechte vychladit a ztuhnout a podávejte, anebo uložte v krabici na chladné a temné místo.

3. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů