Nepečené perníkové „Pikao“ kuličky - postup přípravy
Některé druhy cukroví nevyžadují téměř žádnou práci a úsilí a tyto perníkové kuličky podle receptu od paní Romany Važanské jsou jedním z nich. Stačí nakoupit trochu sladkostí, všechny je promíchat a vytvořit z nich něco úplně nového.
Ingredience
Perníky v čokoládě nastrouhejte nahrubo. Sušenky Bebe nalámejte do mixéru a rozdrťte je na prášek, který přidejte ke strouhaným perníkům. Obě přísady dobře promíchejte, přidejte k nim Pikao, kapku rumu, jemně nastrouhanou čokoládu Margot a plátek rozehřátého másla.
Z přísad vypracujte soudržné těsto, z něhož formujte malé kuličky zhruba o velikosti vnitřního důlku v dlani. Hotové kuličky obalte v kokosu, nechte vychladit a ztuhnout a podávejte, anebo uložte v krabici na chladné a temné místo.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom