Nepečené řezy s krémem a čokoládovo-arašídovou polevou - postup přípravy
Pokud nechcete složitě péci dezert, ale přesto byste rádi připravili nějakou sladkou tečku, můžete jako jeho základ použít čokoládové sušenky. Vše doplní jednoduchý krém a čokoládová poleva s arašídy.
Ingredience
Do rendlíku dejte vejce, sůl, cukr, vanilkový cukr, mouku a škrob a promíchejte. Pak nalijte trochu mléka, vymíchejte hladkou kašičku bez hrudek a nakonec dolijte zbytek mléka. Zamíchejte a dejte rendlík na sporák. Vařte směs za stálého míchání, dokud nevznikne pudinková hmota, v níž rozpusťte máslo. Promíchejte dohladka.
Dejte na dno zvolené formy vrstvu sušenek. Zalijte ji třetinou krému a rozetřete ji. Udělejte další vrstvu sušenek a pokračujte, dokud vám nedojdou suroviny. Poslední vrstvu bude tvořit krém.
Nasekejte čokoládu na kousky a dejte ji do misky. Přilijte horkou smetanu ke šlehání a míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí. Nakonec přidejte nasekané arašídy a promíchejte. Nalijte polevu rovnoměrně na vršek dezertu a vše dejte do lednice ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.