Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené řezy s krémem a čokoládovo-arašídovou polevou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečené řezy s krémem a čokoládovo-arašídovou polevou - postup přípravy

Pokud nechcete složitě péci dezert, ale přesto byste rádi připravili nějakou sladkou tečku, můžete jako jeho základ použít čokoládové sušenky. Vše doplní jednoduchý krém a čokoládová poleva s arašídy.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do rendlíku dejte vejce, sůl, cukr, vanilkový cukr, mouku a škrob a promíchejte. Pak nalijte trochu mléka, vymíchejte hladkou kašičku bez hrudek a nakonec dolijte zbytek mléka. Zamíchejte a dejte rendlík na sporák. Vařte směs za stálého míchání, dokud nevznikne pudinková hmota, v níž rozpusťte máslo. Promíchejte dohladka.

2. KROK

Dejte na dno zvolené formy vrstvu sušenek. Zalijte ji třetinou krému a rozetřete ji. Udělejte další vrstvu sušenek a pokračujte, dokud vám nedojdou suroviny. Poslední vrstvu bude tvořit krém.

3. KROK

Nasekejte čokoládu na kousky a dejte ji do misky. Přilijte horkou smetanu ke šlehání a míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí. Nakonec přidejte nasekané arašídy a promíchejte. Nalijte polevu rovnoměrně na vršek dezertu a vše dejte do lednice ztuhnout.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů