Nepečený čokoládový cheesecake z 5 surovin - postup přípravy
Připravte si nepečený čokoládový cheesecake z pouhých 5 surovin. Jeho struktura je nadýchaná, vláčná, osvěžující a výhodou je, že ho připravíte za pár minut a bez trouby.
Těsto
Krém
Na posypání
Rozmixované sušenky smíchejte s kakaem a rozpuštěným máslem. Vzniklým těstem naplňte dortový ráfek, vyložený pečicím papírem, který zarovnejte do hladka.
Tip: K zarovnání můžete použít ploché dno sklenice.
Než připravíte krém, vložte korpus do lednice. V míse zatím vyšlehejte smetanový sýr, do kterého vešlehejte rozpuštěnou čokoládu. Tu rozpustíte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni.
Tip: Místo smetanového sýra můžete použít mascarpone.
Krém nanesete na korpus v dortovém ráfku, uhlaďte ho a dezert vložte na další 3 hodiny do lednice. Nepečený čokoládový cheesecake nakonec vyndejte z dortového ráfku, ozdobte ho strouhanou čokoládou a servírujte ho nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci