Mrkvový salát s česnekem a petrželkou - postup přípravy
Připravte si šťavnatou a výživnou pochoutku, plnou zeleniny a bylinek. Mrkvový salát s česnekem se skvěle hodí ke svačině nebo jako příloha k masovým pokrmům.
Základ
Zálivka
Oloupanou mrkev nakrájejte na kousky, které vařte v osolené vodě 15 minut. Mezitím zpracujte zbytek ingrediencí.
Poznámka: Doba varu je orientační. Pokud máte rádi křupavější mrkev, vařte ji kratší čas.
Citronovou šťávu smíchejte s rozmělněným česnekem se solí, nasekanou petrželkou, olivovým olejem a medem. Přidejte oba druhy mleté papriky, římský kmín a ingredience důkladně zamíchejte.
Zálivku smíchejte s uvařenou mrkví, kterou předem slijte a mrkvový salát s česnekem vložte aspoň na 1 hodinu do lednice.
Tip: Salát se skvěle hodí ke svačině nebo jako příloha k masovým pokrmům.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ленивые рецепты с Анной Дашевской