Nepečený dort s banány a čokoládou - postup přípravy
Skvělý nepečený dort lze připravit na základě cukrářských piškotů. Kombinuje se v něm chuť čerstvých banánů a domácího čokoládového krému.
Ingredience
Asi čtvrt litru mléka si nalijte do misky, budete do něho namáčet cukrářské piškoty. Připravte si dortovou formu 27 x 18 centimetrů a vymažte její boky trochou oleje. Poté si vyměřte piškoty na dno. Nožem je zkraťte, namočte je krátce do mléka a dejte je do formy. Banány nakrájejte na menší kusy a položte je na piškoty.
Do rendlíku dejte žloutek, vanilkový extrakt a cukr. Vše rozmíchejte, přidejte smetanu a kukuřičný škrob a vymíchejte dohladka. Nakonec přilijte litr mléka a vše smíchejte. Pak postavte hrnec se směsí na kamna a za stálého míchání svařte do pudinku.
Nakonec do něho dejte namíchanou čokoládu a míchejte tak dlouho, dokud se nerozpustí. Nalijte krém do formy na piškoty a navrch dejte další vrstvu namočených piškotů. Nechte dezert několik hodin ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.