Nepečený dort s bílou čokoládou - postup přípravy
Dorty jsou vrcholem cukrářského umění a řada začínajících cukrářů si na ně netroufá. Chutný a krásný dort se dá připravit velmi rychle, nemusíte dokonce ani zapínat troubu, nejnáročnější na jeho přípravě je čekání, až konečně ztuhne v lednici a vy si budete moct kousek ukrojit.
Ingredience
Krém
Poleva
Jednotlivé sušenky postupně namáčejte v mléce a skládejte do formy. Nejprve skládejte po jejím obvodu, následně vyložte také dno.
Vaječný žloutek vyšlehejte s mlékem. Přisypte kukuřičný škrob a řádně rozmíchejte. Na závěr zašlehejte kondenzované mléko.
Směs žloutků, škrobu a mléka za neustálého míchání postupně zahřívejte. Míchejte, dokud směs nezhoustne. Měla by mít konzistenci uvařeného pudinku. Do krému vmíchejte smetanový sýr. Měl by vzniknout hladký krém.
Polovinu krému vlijte do připravené dortové formy, vyložené sušenkami. Uhlaďte a poklaďte kousky zbylých sušenek. Následně přidejte zbylý krém a opět uhlaďte. Dort nechte v chladničce ztuhnout alespoň několik hodin.
Do horkého mléka vsypte bílou čokoládu nakrájenou na kostičky a za stálého míchání rozpouštějte. Vzniklou polevu nalijte na vychlazený dort a nechte zcela ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: BAZILIKA