Nepečený dort s ricottou a pomerančem - postup přípravy
Pokud nepatříte k milovníkům pečení, ale rádi si pochutnáte na něčem sladkém, určitě ochutnejte tento dort s ricottou, který je výživný díky pomerančové šťávě a lahodný díky sýrovému krému.
Základ
Poleva
Sušenky v míse rozdrťte tyčovým mixérem na jemný prášek a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí naplňte dortový ráfek a lžící ji zarovnejte do hladka.
V misce smíchejte želatinu s vodou a nechte ji nabobtnat. Mezitím vyšlehejte v jiné míse šlehačku a poté do ní vešlehejte moučkový cukr. Následně k ní vmíchejte ricottu a vanilkové aroma.
Tip: Místo ricotty můžete použít tvaroh.
Do vzniklého krému vešlehejte želatinu, kterou jste rozpustili zahřátím a směs naneste do dortového ráfku se sušenkovým základem, kde ji zarovnejte. Dezert s ricottou dejte chladit do lednice na 40 minut.
Mezi tím si připravte polevu tak, že smícháte želatinu s 30 ml pomerančové šťávy a necháte ji nabobtnat. Následně želatinu rozpusťte, smíchejte ji se zbytkem šťávy a tekutinou polijte povrch vychlazeného dortu.
Dezert vložte znovu do lednice na 40 minut, aby mohl ztuhnout, poté z něj sejměte dortový ráfek a podávejte jej nakrájený na trojúhelníky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde