Nepečený dort s vanilkovým a smetanovým krémem - postup přípravy
Chutný a velmi dobře vypadající dort nemusíte péct. Jako základ lze využít sušenky a zkombinovat je se dvěma lahodnými krémy.
Na korpus
Na pudinkový krém
Na vrchní část
Nalámejte křehké sušenky do mixéru a rozmixujte je na drobnou drť. Do směsi zamíchejte kakao a přidejte rozpuštěné máslo. Vše promíchejte, dokud nevznikne hladká a mastná hmota, která drží pohromadě, když ji stisknete.
Na plech či tác položte obdélníkový dortový ráfek o rozměrech 25×15 centimetrů. Dejte do něj vzniklou směs a důkladně ji upěchujte, abyste získali rovnoměrnou homogenní vrstvu.
V rendlíku smíchejte půl litru mléka s žloutky, moučkovým cukrem, škrobem a vanilkovou esencí. Za stálého míchání vše svařte do pudinkové konzistence.
Poté nalijte horkou směs na korpus, zarovnejte ji, přikryjte potravinářskou fólií tak, aby pokrývala její hladinu a nevytvořil se na ní škraloup, a nechte vychladnout.
Do mísy nalijte smetanu ke šlehání a s moučkovým cukrem ji vyšlehejte do šlehačky. Poté do ní zašlehejte smetanový sýr (např. Philadelphia). Naneste hotový krém na vychladlou pudinkovou hmotu, ale asi pětinu si schovejte na ozdobení. Krém uhlaďte do roviny.
Nasekejte arašídy, odstraňte dortový ráfek a ozdobte vršek dortu arašídy. Zbytek krému dejte do cukrářského sáčku se zdobičkou a dozdobte jím dort. Poté ho nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.