Nepečený Milka dort - postup přípravy
Nepečené dorty mají rozhodně něco do sebe a úplně nejideálnější jsou pro ty, kteří si na dezertech obecně nejvíce užívají jejich krémovitost. Tento konkrétní je navíc s oblíbenou Milka čokoládou.
Náplň
Šlehačka
Základ
Na ozdobu
Smíchejte pudink s cukrem a poté k sypké směsi přilijte 200 ml plnotučného mléka. Pořádně promíchejte. Do hrnce nalijte 800 ml mléka a přiveďte jej k varu, poté do něj přilijte směs s vanilkovým pudinkem. Za stálého míchání pudink vařte, dokud nezhoustne. Poté ho rozdělte na dvě poloviny, do první přimíchejte bílou čokoládu a do druhé Milka čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Nechejte oba krémy vychladnout. Mezitím dejte do větší mísy máslo a vyšlehejte ho. Poté k němu zašlehejte moučkový cukr. Rozdělte máslovou směs na dvě poloviny a každou zašlehejte do jednoho krému. Následně vyšlehejte smetanu s mlékem, čímž vytvoříte šlehačku. Formu na dort (21×21 cm) vyložte pečicím papírem.
Tmavé sušenky namočte v mléce a postupně je vyskládejte do vyložené formy. Takto udělejte dvě vrstvy. Naneste na ně tmavý krém a rovnoměrně ho rozetřete. Na krém přijde šlehačka a poté další vrstva sušenek namáčených v mléce. Nakonec naneste bílý krém, posypejte ho strouhanou čokoládou a dejte dort na tři hodiny do lednice zatuhnout. Poté můžete podávat, dobrou chuť!