„Kynutý“ ovocný koláč bez kynutí

i Zdroj fotografie: Nicole Soukopová
ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
35 minut
NÁROČNOST
Snadná

„Kynutý“ ovocný koláč bez kynutí - postup přípravy

Na kynutých receptech je nejhorší asi to, že musíte mít trpělivost, protože než těsto nakyne, trvá to mnohdy minimálně hodinu. Recept od paní Nicole Soukopové ovšem běžné kynutí naprosto přeskočil a výsledek i tak stojí za to, těsto je totiž vláčné i další dva dny.
1. KROK

Do misky dejte cukr, droždí, trochu teplého mléka a vyčkejte, než vzejde kvásek. Mezitím do jiné větší mísy dejte polohrubou mouku, zbytek mléka, špetku soli, rozpuštěné máslo a nakonec rozklepněte i dvě vejce. Vše důkladně promíchejte a poté do mísy přilejte kvásek, znovu promíchejte. Plech na pečení vymažte, vysypejte moukou a těsto na něj nalijte.

2. KROK

Stěrkou ho zarovnejte do všech stran. Na těsto naskládejte ovoce. Nyní si připravte drobenku. V míse smíchejte cukr, mouku a máslo do drobivé směsi. Tu poté nasypejte na ovoce a celý plech zakryjte. Dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 25 minut (během té doby těsto hezky nakyne) a poté pečte odkryté, dokud koláč nebude hotový. Dobrou chuť!

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 468 hlasů
Nahlásit chybu
148 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty