„Kynutý“ ovocný koláč bez kynutí - postup přípravy
Na kynutých receptech je nejhorší asi to, že musíte mít trpělivost, protože než těsto nakyne, trvá to mnohdy minimálně hodinu. Recept od paní Nicole Soukopové ovšem běžné kynutí naprosto přeskočil a výsledek i tak stojí za to, těsto je totiž vláčné i další dva dny.
Těsto
Náplň
Drobenka
Do misky dejte cukr, droždí, trochu teplého mléka a vyčkejte, než vzejde kvásek. Mezitím do jiné větší mísy dejte polohrubou mouku, zbytek mléka, špetku soli, rozpuštěné máslo a nakonec rozklepněte i dvě vejce. Vše důkladně promíchejte a poté do mísy přilejte kvásek, znovu promíchejte. Plech na pečení vymažte, vysypejte moukou a těsto na něj nalijte.
Stěrkou ho zarovnejte do všech stran. Na těsto naskládejte ovoce. Nyní si připravte drobenku. V míse smíchejte cukr, mouku a máslo do drobivé směsi. Tu poté nasypejte na ovoce a celý plech zakryjte. Dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 25 minut (během té doby těsto hezky nakyne) a poté pečte odkryté, dokud koláč nebude hotový. Dobrou chuť!