Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dezert z listového těsta s vanilkovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Dezert z listového těsta s vanilkovým krémem - postup přípravy

Listové těsto je populární pro svou jemnost, ale i proto, že ho můžeme koupit hotové. Stačí ho kombinovat s lahodným vanilkovým krémem a vznikne pochoutka, které odolá jenom málokdo. Vyzkoušejte recept na jednoduchý dezert.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Pokud máte listové těsto mražené, nechte ho povolit. Pokud chlazené, vyjměte ho z obalu a válečkem vyválejte obdélník o velikosti použitého plechu. Ten pokryjte pečicím papírem, aby se zamezilo připalování. Položte listové těsto do plechu na pečicí papír a na několika místech ho propíchněte vidličkou. Vložte plech do trouby předehřáté na teplotu 200 stupňů Celsia. Pečte kratší dobu, zhruba 10 minut.

2. KROK

Základem krému je pudink. Do hrnce proto nalijte mléko a přidejte pudinkový prášek. Dále také žloutky a vanilkový cukr. Vše začněte zahřívat až do bodu varu. Při něm lehce snižte teplotu a za stálého míchání vařte do doby, než pudink dostatečně zhoustne. Hotový pudink odstavte a nechte ho chladnout při pokojové teplotě.

3. KROK

Povolené máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem. Po lžících do směsi přidávejte vychladlý pudink. Vše vyšlehejte do hladka, do jemné a nadýchané konzistence. V případě zájmu lze v této fázi přidat i trochu vanilkové nebo rumové esence, na ovonění. Dobře chutnat bude použité krém i bez těchto volitelných příchutí.

4. KROK

Upečené listové těsto rozpulte na dvě poloviny. Spodní část namažte krémem. Použijte všechen a snažte se o rovnoměrnou, všude stejně vysokou vrstvu. Na tu přiklopte druhou polovinu listového těsta. To pomažte džemem nebo marmeládou. Zde se chutím fantazie nekladou a lze použít příchuť dle libosti. Po namazání nechte dezert nejlépe minimálně hodinu tuhnout v lednici. Po odležení nakrájejte a můžete servírovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů