Nepečený rybízový cheesecake - postup přípravy
Tuto lahodnou pochoutku si můžete již za pár korun připravit u vás doma. Jejím hlavním základem je totiž obyčejný tvaroh, který seženete prakticky všude. Další výhodou je, že si ji můžete připravit z jakéhokoliv lesního ovoce, ne jen z rybízu.
Ovocná náplň
Tvarohová náplň
Základ
Nejprve začněte přípravou základu, tudíž si vezměte mixér a naházejte do něj veškeré sušenky. Ty poté rozmixujte nadrobno. Do mikrovlnné trouby dejte rozpustit máslo. Přilijte jej do mixéru a ještě naposledy jej zapněte, aby se suroviny propojily dohromady.
Nachystejte si kulatou formu na dort a vyložte ji acetátovou fólií. Sušenkové těsto do ní přesuňte a rovnoměrně rozprostřete stěrkou. Formu uložte do lednice a vrhněte se na další kroky.
Želatinový prášek smíchejte s horkou vodou a odložte bokem. Do většího hrnce nalijte cca 30 ml studené vody a poté přidejte cukr a černý rybíz. Směs přiveďte k varu a vařte okolo 3 až 5 minut, následně ji stáhněte ze sporáku. Rozmixujte ji a dolijte do ní rozpuštěnou želatinu, promíchejte stěrkou.
V 50 ml horké vody rozpusťte 15 gramů želatinového prášku. Do hluboké mísy vložte tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový a vanilkový cukr. Rozmixujte suroviny mixérem, dokud nezískají krémovou konzistenci. Přidejte rozpuštěnou želatinu a opět promíchejte stěrkou.
Nyní začněte obě náplně vlévat vždy po jedné lžíci do formy. Jakmile to budete mít, vezměte si špejli a zlehka jí obě náplně promíchejte, aby se spojily a vytvořily zajímavý vzor. Poté cheesecake umístěte do lednice nejlépe na celou noc, aby pořádně ztuhl. Podávat můžete například s šálkem dobré kávy, dobrou chuť!