Nepečený sušenkový dort - postup přípravy
Ne vždy je na pečení tolik času, kolik bychom si představovali. Když i přesto stojíme před potřebou vytvořit nějakou tu sladkou dobrotu, pak můžeme sáhnout po některém receptu na nepečené dorty, které jsou stejně lahodné jako ty pečené, ale bývají hotové celkem snadno a rychle. A protože takových receptů není nikdy dost, rádi bychom vám dnes představili další z nepečených dobrot, tentokrát z říše sušenkových a nutellových kouzel. Musíme říci, že speciálně tento nepečený dezert je extrémně lahodný.
Ingredience
Máslo rozkrájejte na kousky a vložte je do misky vhodné do mikrovlnné trouby. K máslu přidejte jedno nebo dvě lžíce nutelly a nechte v mikrovlnce roztavit.
Sušenky vložte do mísy a rozbijte je na kusy. Přidejte k nim trochu mléka, aby zvlhly a mixérem je rozmixujte na jemnou hmotu. Do sušenek nalijte rozpuštěné máslo s nutellou, promíchejte, aby se všechny přísady spojily a vložte do lednice vychladit.
Do jiné mísy vyklopte smetanový sýr a přidejte k němu zbytek nutelly. Elektrickým šlehačem obojí rozšlehejte do hladké a jednolité směsi a rovněž dejte do lednice vychladit.
Sušenkovou hmotu vyndejte z lednice ven, připravte si kulatou dortovou formu a sušenkovou hmotu do ní důkladně napěchujte tak, abyste vytvořili jakousi těstovou mističku, kterou následně budete plnit náplní. Dobře to jde dnem pevné kulaté skleničky.
Na sušenkovou základnu vyklopte vychladlou směs nutelly a smetanového sýra a rovnoměrně uhlaďte její povrch. Hotový dort na chvíli vložte zpátky do lednice, aby se sušenkový korpus nasákl vlhkostí a příchuti se náležitě propojily. Pak můžete vyjmout ven, vyprostit dort z dortové formy, naporcovat a podávat.
Vrchní část dortu můžete ještě podle fantazie dozdobit sekanými nebo celými ořechy, případně cákanci bílé čokolády nebo jakkoliv jinak.