Nepečený vánoční „salám“ - postup přípravy
Když Vánoce pomalu klepou na dveře, je načase připravit trochu toho nepečeného cukroví. Vedle všech těch kuliček a vosích hnízd vyzkoušejte i klasický nepečený „salám“ podle receptu od paní Romany Važanské – je snadný, rychlý a u strávníků mívá pravidelně velký úspěch.
Ingredience
Piškoty nahrubo rozdrťte paličkou nebo válečkem a ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu. Mezitím vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny a po lžičkách do ní zašlehávejte rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidejte rum, rozinky či brusinky, kakao, nadrcené piškoty a nasekané mandle nebo ořechy a vše zpracujte do soudržné hmoty.
Z těsta vytvarujte dva válce připomínající šišku salámu a obalte je ve strouhaném kokosu nebo drcených oříšcích. Nakonec „salám“ nakrájejte na plátky a podávejte.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom