Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Andělské vanilkové slzičky s kokosem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Andělské vanilkové slzičky s kokosem - postup přípravy

Andělské vanilkové slzičky chutnají skvěle, mají jemnou strukturu a osvěžující náplň. Ozvláštněte svou vánoční tabuli pochoutkou, která vaše hosty zaručeně ohromí.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem. Přidejte olej, vejce a vanilkový cukr se špetkou soli. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

2. KROK

Tip: Mouku s práškem předem prosejte a přidejte ji nadvakrát. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky a ingredience se lépe propojí. 

3. KROK

Z těsta vyválejte plát o výšce 0,5 cm, z kterého vykrojte tvary slziček. Cukroví vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–30 minut.

Tip: Aby se těsto nelepilo na váleček, vyválejte ho přes fólii.

4. KROK

Upečené vanilkové slzičky nehte volně vychladnout a polovinu z nich potřete džemem, který zakryjte druhou půlkou cukroví. Džemem potřete také boční strany slziček, které následně obalte v kokosu.

Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

5. KROK

Slzičky s vanilkou a džemem uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na chladném místě, nejlépe v lednici. Díky tomu vám dlouho vydrží.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Yza dolce

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů