Piškotové kostičky v čokoládě a kokosu - postup přípravy
Pochutnejte si na piškotových kostičkách v čokoládě s exotickou chutí kokosu. Jsou nadýchané a ideální jako vánoční cukroví i jako sladký dezert ke kávě i během roku.
Piškot
Poleva
Na obalení
Ve větší míse vyšlehejte vaječné bílky, do kterých přidávejte postupně cukr. Jakmile vznikne hutný sníh, vešlehejte do něj vaječné žloutky s olejem. Přidejte vanilkový cukr s kypřicím práškem do pečiva a 2 lžíce mouky.
Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich zbytek mouky. Vzniklé těsto rozprostřete do formy na pečení, pokryté pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–30 minut.
Tip: Aby vzniklo těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.
Po upečení zkontrolujte, zda je těsto upečené, pomocí špejle. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. Nyní připravte polevu.
Do rendlíku vložte změklé máslo s cukrem a ingredience zahřívejte, dokud se nerozpustí. Asi po 3 minutách do rendlíku přilijte mléko a přidejte rozlámanou čokoládu. Od bodu varu směs vařte 15–20 vteřin a poté ji přelijte do mísy, kde ji nechte vychladnout.
Upečený piškot nakrájejte na kostky o velikosti 3×3 cm a odkrojte z nich tmavou kůrku. Následně je obalte v čokoládě a strouhaném kokosu.
Tip: Pokud chcete, aby kostky nasály více čokoládové polevy, namáčejte je v ní déle.
Piškotové kostičky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě.
Tip: Můžete je uchovávat také zabalené v alobalu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Arijeva kuhinja