Nepečený zákusek Kinder Bueno - postup přípravy
Až ochutnáte tento domácí dezert zvaný Kinder Bueno, dáte rozhodně vale kupovaným laskominám ze supermarketů. Taková dobrota nemá žádnou konkurenci, přesvědčte se. Připravený budete mít zákusek během několika minut.
Základ
Krém a poleva
K ruce si vezměte plech o rozměrech cca 19 x 32 cm. Poté do něj vyskládejte rovnoměrně v mléce máčené kakaové sušenky. Na ně navrstvěte lískooříškovou pomazánku Nutella a rozetřete po celé ploše.
Na Nutellu opět vyskládejte sušenky. Dále si v misce promíchejte asi 100 ml mléka spolu s balíčkem a půl vanilkového pudinku a směs provařte ve zbylém množství mléka na středním plamenu i s cukrem. Až bude vanilkový pudink hotový, vlijte ho do skleněné misky a nechte chladit několik minut.
Dokončování náplně do zákusku a jeho kompletace
Do vychlazeného pudinku následně přimíchejte mascarpone a také šlehačku, kterou jste si vyšlehali ze smetany do tuha.
Nakonec je potřeba zkaramelizovat lískové ořechy s cukrem a vodou. Hotovou směs vyjměte na prkénko, nechte ztuhnout deset minut a posléze rozmixujte na jemný prášek. Ten zakomponujte do vanilkového krému a natřete na sušenkový základ.
Dezert dejte chladit na půl hodiny do lednice a pusťte se v poslední fázi do polevy. Zahřejte si v mikrovlnce smetanu na vaření a rozpusťte v ní hořkou čokoládu. Polevu naneste na dezert a pokračujte v chlazení asi hodinu.
Servírování nepečeného zákusku Kinder Bueno
Řádně vychlazený a ztuhlý dezert vyjměte z lednice, naporcujte a podávejte třeba s šálkem kávy nebo s čajem. Přejeme dobrou chuť.