Nugátové řezy s piškoty a rumem - postup přípravy
Nugátové řezy podle receptu od paní Katky Sojkové si zamilují nejen děti, ale i dospělí. Můžete je podávat ke slavnostní příležitosti, ale i jen tak k nedělní kávě.
Piškot
Náplň
Poleva
Žloutky s rozpuštěnou herou (či máslem) a cukrem vyšlehejte do hladké hmoty. Přidejte mouku spolu s práškem do pečiva a zlehka do těsta zapracujte vyšlehaný sníh z bílků.
Pokud se vám těsto zdá příliš husté, můžete ho naředit trochou vlažné vody. Nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nezrůžoví.
V ohřátém mléce rozpusťte kakao. Přidejte do něj polovinu z celkového množství cukru. Sladkým kakaem zalijte jemně pomleté piškoty. Do směsi poté přidejte máslo, rum a také zbytek cukru.
Hotovou náplň natřete na vychladlý piškot. Na polevu rozpusťte čokoládu s máslem a nařeďte ji dle potřeby troškou mléka. Nalijte ji na dezert, nechte ztuhnout, nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.