Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehké a chutné sušenky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křehké a chutné sušenky - postup přípravy

Všichni milujeme sušenky. Kupované jsou ovšem plné zbytečného cukru, konzervantů a často vychází opravdu draho. Z těchto důvodů je mnohem lepší, když si je připravíte v pohodlí vlastní kuchyně. Jde o velmi levný, jednoduchý a rychlý způsob, jak svým dětem i návštěvám připravit sušenky, které si mohou dát ke svačině, jen tak na chuť nebo ke kávě či čaji. Jak si je vychutnat během chvilky a téměř bez práce? Na výrobu těchto úžasných sušenek potřebujete jen základní ingredience. Jediné, co si musíte připravit zvlášť a nejspíš to často nepoužíváte, je mlýnek na maso. Tyto sušenky se totiž tvoří prakticky stejně, jako kdybyste dělali cukroví.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Příprava je skutečně jednoduchá a úžasně rychlá. Těsto připravíte během chvilky a poté ho jen musíte upéct. V první řadě rozbijte vejce a rozšlehejte je v mixéru. Poté přidejte práškový i vanilkový cukr, prášek do pečiva a dobře promíchejte. Poté pomalu a za stálého míchání přidejte olej a důkladně promíchejte. Měli byste získat homogenní těsto, ze kterého bude velmi jednoduché udělat vynikající sušenky.




Pomocí mlýnku na maso a speciální trysky vytvořte sušenky, jako kdybyste dělali cukroví. Sušenky rozložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte v troubě při teplotě 180 stupňů, dokud sušenky krásně nezhnědnou. Doba záleží především na vaší troubě, protože každá pracuje trochu jinak. Až budou sušenky nádherně zlaté, můžete je vyndat z trouby, nechat vychladnout a posypat práškovým cukrem. Díky tomu získáte klasickou chuť domácích sušenek, které se nic nevyrovná.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů