Obalované kuřecí filety s petrželkovým přelivem - postup přípravy
Inspirujte se receptem na šťavnaté obalované kuřecí filety s česnekem, které si zamiluje každý, kdo rád vaří snadné a rychlé pokrmy. Jako přílohu můžete zvolit bramborovou kaši, pečené brambory nebo lehký zeleninový salát.
Ingredience
Kuřecí prsa omyjte pod tekoucí vodou a odstraňte z nich všechny šlachy a další nejedlé části masa. Poté je rozřízněte na tenké plátky.
Do mísy rozklepněte vejce, osolte je a opepřete. Poté přidejte nasekanou čerstvou petrželku a vše velmi důkladně promíchejte.
Do pánve nalijte olivový olej, přidejte do něj máslo a nechte ho rozehřát. Mezitím si do talíře nasypte hladkou mouku a maso v nich obalte. Poté ho přendejte do mísy s vejci.
Maso smažte z obou stan 3 minuty nebo dokud nebude krásně zlatavé. Poté ho vyjměte a do pánve nalijte vývar. Přidejte prolisovaný česnek, nasekanou čerstvou petrželku a vše promíchejte.
Kuřecí plátky vložte zpět do pánve a na mírném plameni je nechte provařit přibližně 5 minut. Poté je ihned servírujte s bramborovou kaší, pečenými bramborami nebo osvěžujícím salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuhinja za 10