Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Odlehčený bramborový salát se zakysanou smetanou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Odlehčený bramborový salát se zakysanou smetanou - postup přípravy

Jste-li milovníky bramborových salátů, připravte si tento recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Recept je rychlý, jednoduchý a zvládnou ho i ti, kteří se v kuchyni teprve začínají orientovat.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Salát

Řízky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory očistěte, vložte je do hrnce se studenou vodou, kterou přiveďte k varu a vařte 20–25 minut. Vařit dejte na 10 minut také vejce a na 20 minut kořenovou zeleninu, kterou jste si předem očistili a oloupali. 

2. KROK

Jakmile jsou brambory uvařené, nechte je vychladnout a oloupejte je. Oloupejte také uvařená vejce a přes kráječ na zeleninu a brambory vše nakrájejte na drobné kousky. Nakrájejte také oloupané jablko a vše smíchejte dohromady.

3. KROK

Tip: Budete-li chtít, můžete do mísy přidat nadrobno nakrájené kyselé okurky, které dodají salátu svěžest.

4. KROK

Ingredience v míse smíchejte, přidejte hrášek a ochuťte pepřem a solí. Vše promíchejte a přidejte zakysanou smetanu. Salát znovu promíchejte a dejte jej aspoň na půl hodiny vychladit do lednice.

Tip: Máte-li radši pikantnější salát, přidejte si více pepře.

5. KROK

Zatímco se salát chladí, připravte si řízky. Maso nakrájejte na menší kusy, ty jemně rozklepejte, z obou stran je osolte a opepřete a obalte je v trojobalu. Maso obalte nejprve v mouce, vajíčku a následně ve strouhance. Řízky osmažte na pánvi s rozehřátým olejem a můžete společně se salátem podávat.

6. KROK

Tip: Osmažené řízky odkládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Bílé ubrousky jsou vhodnější, protože barevné ubrousky by mohly pouštět barvu a znehodnotit pokrm.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů