Odlehčený bramborový salát se zakysanou smetanou - postup přípravy
Jste-li milovníky bramborových salátů, připravte si tento recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Recept je rychlý, jednoduchý a zvládnou ho i ti, kteří se v kuchyni teprve začínají orientovat.
Salát
Řízky
Brambory očistěte, vložte je do hrnce se studenou vodou, kterou přiveďte k varu a vařte 20–25 minut. Vařit dejte na 10 minut také vejce a na 20 minut kořenovou zeleninu, kterou jste si předem očistili a oloupali.
Jakmile jsou brambory uvařené, nechte je vychladnout a oloupejte je. Oloupejte také uvařená vejce a přes kráječ na zeleninu a brambory vše nakrájejte na drobné kousky. Nakrájejte také oloupané jablko a vše smíchejte dohromady.
Tip: Budete-li chtít, můžete do mísy přidat nadrobno nakrájené kyselé okurky, které dodají salátu svěžest.
Ingredience v míse smíchejte, přidejte hrášek a ochuťte pepřem a solí. Vše promíchejte a přidejte zakysanou smetanu. Salát znovu promíchejte a dejte jej aspoň na půl hodiny vychladit do lednice.
Tip: Máte-li radši pikantnější salát, přidejte si více pepře.
Zatímco se salát chladí, připravte si řízky. Maso nakrájejte na menší kusy, ty jemně rozklepejte, z obou stran je osolte a opepřete a obalte je v trojobalu. Maso obalte nejprve v mouce, vajíčku a následně ve strouhance. Řízky osmažte na pánvi s rozehřátým olejem a můžete společně se salátem podávat.
Tip: Osmažené řízky odkládejte na ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Bílé ubrousky jsou vhodnější, protože barevné ubrousky by mohly pouštět barvu a znehodnotit pokrm.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou