Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurkový nápoj na spalování tělesného tuku

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut

Okurkový nápoj na spalování tělesného tuku - postup přípravy

Okurky se právem řadí mezi nejoblíbenější druhy zeleniny. Nejenže vynikají svou svěží chutí, blahodárně působí také na náš organismus. Spolu se zázvorem, citrónem a mátou pak tvoří lahodný a osvěžující nápoj, který účinně rozpouští tělesný tuk.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Tři okurky nakládačky (můžete je nahradit 1 polní okurkou nebo zhruba půlkou hadovky) namočte do vody se dvěma lžícemi jedlé sody a nechte je máčet 15 minut. Potom je důkladně vydrbejte a a opláchněte.

2. KROK

Z okurek odřízněte oba konce. Zbytek nakrájejte na menší kousky, které vložte do mixéru. Oloupejte asi 7 cm velký kousek zázvoru a nakrájejte ho rovněž na menší kousky, které přihoďte k okurkám.

3. KROK

Přilijte čerstvě vymačkanou šťávu z jednoho celého citrónu, přihoďte jednu lžíci sušené nebo jemně nasekané čerstvé máty, vše zalijte asi půl litrem čisté vody a rozmixujte dohladka. Nejlépe si s tímto úkolem poradí smoothie mixér, zvládnete to ale i obyčejným tyčovým mixérem.

4. KROK

Výsledné pyré propasírujte přes sítko a podávejte tak často, jak jen chcete. Čím častěji, tím lépe. Jeho pravidelná konzumace zlepší hydrataci celého těla, pomůže odplavit toxické látky, čímž ozdraví vaše ledviny, játra a také pleť, vlasy a nehty. Prospěch bude mít také kardiovaskulární systém a pomáhá i při různých zánětech a revmatismu. Kromě toho nemá prakticky žádné kalorie, obsahuje spoustu vitaminů a minerálních látek a účinně rozpouští tuk.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů