Ondráš v bramborovém těstíčku - postup přípravy
Skvěle dochucené bramborákové těsto a vepřové maso, to je vepřový řízek Ondráš, který si prostě musí zamilovat každý mlsný strávník. Jeho příprava je navíc velmi jednoduchá a podle osvědčeného receptu Youtube kanálu Vaříme s Mozkem jej zvládne uvařit opravdu každý.
Ingredience
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Pokud jsou brambory příliš vodnaté, přebytečnou vodu vymačkejte a slijte.
Česnek oloupejte, prolisujte a smíchejte s nastrouhanými bramborami. K bramborám s česnekem přimíchejte vejce.
Tip: Pokud nemáte lis na česnek, můžete jej také nastrouhat na jemném struhadle.
Osolte, dochuťte majoránkou, pepřem, celým kmínem a řádně promíchejte. Poté postupně přidejte 2–3 lžíce hladké mouky, aby vzniklo těsto přijatelné konzistence.
Těsto by nemělo být ani příliš řídké, ani příliš husté. Vše záleží na vodnatosti brambor.
Řízky z vepřové kýty jemně naklepejte. Použijte mikrotenový sáček, abyste zabránili znečištění paličky na maso i kuchyňského prkénka a ušetřili si tak čas při úklidu po vaření.
V nepřilnavé pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje. Na rozpálený olej dejte vrstvu bramborákového těsta, na těsto položte plátek naklepaného masa a zalijte další vrstvou těsta. Řízky smažte při střední teplotě z obou stran dozlatova.
Vepřový řízek Ondráš doporučujeme servírovat s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem. Jako přílohu je možné použít také například kysané zelí.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem