Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechové kopečky s čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Ořechové kopečky s čokoládovou polevou - postup přípravy

Připravte si nepečené ořechové kopečky s čokoládovou polevou, které se doslova rozplývají na jazyku. Výhodou cukroví je, že ho připravíte jednoduše a během chvilky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Náplň

Základ

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte náplň. V hrnci smíchejte mléko s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem a směs přiveďte k varu. Poté do hrnce přidejte mleté vlašské ořechy a pokračujte ve vaření další 2–3 minuty. 

2. KROK

Směs odstavte z tepla a vmíchejte do ní rum a mleté piškoty.

Tip: Připravujete-li cukroví pro děti, rum vynechejte, popřípadě ho nahraďte rumovým aromatem.

3. KROK

Náplň nechte volně chladnout a připravte základ cukroví. Velké piškoty potřete džemem, který pokryjte vychladlou náplní.

Poznámka: Příchuť džemu zvolte sami na základně vlastní chuti.

4. KROK

Cukroví vložte do lednice na 1 hodinu a na závěr připravte polevu. Čokoládu rozlámejte do misky, smíchejte ji s olejem a nechte ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Polevu nechte chvíli chladnout a poté do ní namočte ořechové kopečky.

5. KROK

Cukroví s čokoládou odkládejte na chladící mřížku a vložte ho na další hodinu do lednice.

Tip: Ořechové kopečky můžete ozdobit cukrářským zdobením dle vlastního vkusu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů