Ořechové kopečky s čokoládovou polevou - postup přípravy
Připravte si nepečené ořechové kopečky s čokoládovou polevou, které se doslova rozplývají na jazyku. Výhodou cukroví je, že ho připravíte jednoduše a během chvilky.
Náplň
Základ
Poleva
Nejprve připravte náplň. V hrnci smíchejte mléko s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem a směs přiveďte k varu. Poté do hrnce přidejte mleté vlašské ořechy a pokračujte ve vaření další 2–3 minuty.
Směs odstavte z tepla a vmíchejte do ní rum a mleté piškoty.
Tip: Připravujete-li cukroví pro děti, rum vynechejte, popřípadě ho nahraďte rumovým aromatem.
Náplň nechte volně chladnout a připravte základ cukroví. Velké piškoty potřete džemem, který pokryjte vychladlou náplní.
Poznámka: Příchuť džemu zvolte sami na základně vlastní chuti.
Cukroví vložte do lednice na 1 hodinu a na závěr připravte polevu. Čokoládu rozlámejte do misky, smíchejte ji s olejem a nechte ji rozpustit v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Polevu nechte chvíli chladnout a poté do ní namočte ořechové kopečky.
Cukroví s čokoládou odkládejte na chladící mřížku a vložte ho na další hodinu do lednice.
Tip: Ořechové kopečky můžete ozdobit cukrářským zdobením dle vlastního vkusu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj