Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechové řezy s cappuccino krémem

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Ořechové řezy s cappuccino krémem - postup přípravy

Chystá se k vám vzácná návštěva, kterou byste chtěli ohromit výjimečným dezertem? Potom vsaďte na sváteční ořechové řezy s cappuccino krémem. Úspěch bude u vašich hostů dozajista zaručen. Všichni se budou oblizovat až za ušima.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Cappuccino krém

Espresso krém

Na povrch

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si umíchejte v míse těsto na korpus. Vaječné bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a také propojte s krupicovým cukrem a špetkou soli. Později vsypte i mleté oříšky dle preferencí, vlijte teplé mléko, vložte vaječné žloutky, polohrubou mouku, kakaový prášek, kypřící prášek do pečiva a vypracujte homogenní a hladké těsto polotekuté konzistence. To vlijte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na půl hodiny při teplotě 180 °C. Po upečení piškot vyjměte a rozdělte na čtyři stejně silné pláty.




Nyní si připravte espresso se sto mililitry vody a také spařte rozpustnou kávu Nespresso v troše vody. Dále si ve vodní lázni vyšlehejte vaječné žloutky spolu s cukrem, mlékem a míchejte, dokud směs nezačne houstnout. Poté přidejte i zchladlou kávu a dobře propojte metličkou. Nakonec do krému vmixujte změklé máslo a vše je hotovo. Stejným způsobem pak připravte krém cappuccino. Jen s tím rozdílem, že vsypete do náplně mouku, škrob a prášek s příchutí cappuccino.

První plát korpusu s oříšky promažte krémem s příchutí cappuccino. Poté přiklopte druhým plátem, na který navrstvěte kávovou náplň. Další patro pak bude tvořit zbytek cappuccinové směsi. Nakonec celý dezert pomažte dobře vyšlehanou šlehačkou a dejte tuhnout do lednice na několik hodin. Podávejte pokrájené na menší porce třeba s šálkem kvalitního espressa. Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů