Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené loupáky à la koblihy plněné Nutellou

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené loupáky à la koblihy plněné Nutellou - postup přípravy

Připravte své rodině sladké pohlazení a vyzkoušejte tyto smažené loupáky à la koblihy plněné Nutellou, které jsou skvělou volbou na svačinku, snídani, ale i jen tak ke kávě. Přípravy tohoto sladkého pečiva se vůbec nemusíte bát, protože je zvládne i úplný začátečník.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nalijte vlažnou vodu, přidejte do ní cukr a sušené droždí. Poté vše promíchejte, do vzniklé směsi rozklepněte vejce a rozmíchejte ho.

2. KROK

Do mísy nasypte mouku a přidejte do ní špetku soli. Směs velmi dobře promíchejte a vypracujte z ní hladké nelepivé těsto.

3. KROK

Těsto přendejte na pracovní plochu a mírně ho roztáhněte do stran. Do jeho středu poté vložte změklé máslo a zabalte do těsta.

4. KROK

Těsto hněťte na pracovní ploše alespoň po dobu 10 minut. Poté ho přikryjte utěrkou a nechte do odpočinout 15–20 minut.

5. KROK

Těsto rozválejte do obdélníku o velikosti 43×26 cm. Pomocí rádýlka ho nakrájejte na trojúhelníky. Poté je smotejte od širší strany do loupáčku.

6. KROK

Loupáčky přendejte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte je utěrkou a nechte je odpočinout po dobu 30 minut.

7. KROK

Do hrnce nalijte dostatečné množství oleje a nechte ho dostatečně rozpálit. Poté do něj opatrně vložte loupáčky a smažte je z obou stran dozlatova.

8. KROK

Loupáčky nechte vychladnout a následně do nich pomocí čínské hůlky udělejte v polovině otvor a vytvořte tak uvnitř prostor na náplň.

9. KROK

Nutellu přendejte do cukrářského sáčku a loupáčky poté naplňte. Poté je stačí posypat moučkovým cukrem a můžete je servírovat.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Delmira Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů