Ořechy s kokosovým krémem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Připravte si originální cukroví ve tvaru ořechů, které o Vánocích nesmí chybět. Výhodou tohoto receptu je, že je jednoduchý a upečené těsto můžete skladovat až 1 měsíc.
Těsto
Krém
Poleva (volitelné)
Z mouky, moučkového cukru, jedlé sody, másla, smetany, vejce a vaječného žloutku uhněťte těsto. Z těsta vytvořte malé kuličky, které vložte do formy, ve které jsou otvory ve tvaru ořechových skořápek. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C po dobu 10 minut.
Zatímco se kuličky pečou, připravte si krém – potrvá to asi 5 minut. Do hrnce dejte máslo, mléko a cukr a míchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí a nesmíchají. Poté směs sundejte z tepla a přimíchejte do ní sušené mléko. Zamíchejte a vsypejte do směsi nastrouhaný kokos.
Po upečení vyndejte upečené těsto z trouby a pomocí lžíce naplňte jednu skořápku připraveným kokosovým krémem a druhou skořápkou krém přiklopte. Vznikne vám malý oříšek.
Tip: Naplněné ořechy s kokosovým krémem můžete namočit do čokoládové polevy a na závěr je posypat nastrouhaným kokosem.
Čokoládovou polevu jednoduše vytvoříte rozpuštěním 100 g čokolády ve vodní lázni.
Tip: Budete-li chtít, aby byla poleva jemná a leskla se, přidejte k čokoládě 1 lžíci oleje a 2 lžíce másla.
Poznámka: Nenaplněné cukroví můžete skladovat až jeden měsíc v uzavřené nádobě. Cukroví s krémem je možné skladovat přibližně týden.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarne przygody