Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Oříškové trojhránky s marmeládou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 33 minut

Oříškové trojhránky s marmeládou - postup přípravy

Oříškové trojhránky jsou zajímavé kombinací mnoha surovin, které z nich dělají osvěžující, lahodné a křupavé vánoční cukroví. Příprava je vhodná i pro začátečníky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

Na potření a polití

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte změklé máslo a mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek, mouku s práškem předem prosejte.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a vložte na 30 minut do lednice. Mezitím připravte náplň. 

3. KROK

V hrnci rozpusťte máslo, sejměte ho z tepla a vmíchejte do něj nasekané a mleté lískové ořechy. Přidejte cukr s vanilkovým extraktem a ingredience zamíchejte.

4. KROK

Vychlazené těsto rozprostřete po celém dnu plechu, propíchněte ho na několika místech vidličkou, potřete ho meruňkovým džemem a poté připraveným oříškovým krémem. Dezert následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. 

5. KROK

Po upečení nechte těsto volně chladnout 5 minut, poté ho nakrájejte na trojúhelníčky, jejich okraje namočte do rozpuštěné čokolády a nechte je zaschnout.

Tip: Oříškové trojhránky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na suchém a tmavém místě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů