Rychlé kvašáky ve slaném nálevu - postup přípravy
Užijte si tradiční chuť rychlých kvašáků, která je osvěžující a příjemně kořeněná. Můžete je použít k přípravě salátů, omáček nebo ji přidat k masovým pokrmům.
Základ
Nálev
Okurky důkladně omyjte, odřízněte z nich okraje a vložte je do hrnce se dnem vyloženým křenovými listy. Okurky zakryjte trochou kopru s květy a třešňových listů.
Přidejte nahrubo nakrájený česnek, ingredience zakryjte zbytkem kopru a třešňových listů a připravte nálev. Do hrnce s vroucí vodou přidejte sůl, celý černý pepř a nové koření.
Po 3 minutách nálevem zalijte okurky, hrnec zakryjte poklicí a okurky nechte 12 hodin stát.
Poznámka: Je důležité, aby byly všechny okurky v nálevu zcela ponořené. K zatížení můžete použít talíř, kterým je přiklopte.
Na druhý den můžete rychlé kvašáky použít jako přílohu k masu, do salátů nebo z nich udělat komponent do pomazánek.
Poznámka: Pochoutku skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарная семья