Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé kvašáky ve slaném nálevu

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Rychlé kvašáky ve slaném nálevu - postup přípravy

Užijte si tradiční chuť rychlých kvašáků, která je osvěžující a příjemně kořeněná. Můžete je použít k přípravě salátů, omáček nebo ji přidat k masovým pokrmům.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Nálev

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky důkladně omyjte, odřízněte z nich okraje a vložte je do hrnce se dnem vyloženým křenovými listy. Okurky zakryjte trochou kopru s květy a třešňových listů. 

2. KROK

Přidejte nahrubo nakrájený česnek, ingredience zakryjte zbytkem kopru a třešňových listů a připravte nálev. Do hrnce s vroucí vodou přidejte sůl, celý černý pepř a nové koření. 

3. KROK

Po 3 minutách nálevem zalijte okurky, hrnec zakryjte poklicí a okurky nechte 12 hodin stát. 

Poznámka: Je důležité, aby byly všechny okurky v nálevu zcela ponořené. K zatížení můžete použít talíř, kterým je přiklopte.

4. KROK

Na druhý den můžete rychlé kvašáky použít jako přílohu k masu, do salátů nebo z nich udělat komponent do pomazánek. 

Poznámka: Pochoutku skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů