Ovesný dezert s banánem, ořechy a čokoládou - postup přípravy
Tento jednoduchý dezert z ovesných vloček a banánů zvládnete připravit opravdu rychle, stačí vám k tomu jen pár surovin a dobrota je na světě. Při přípravě ani nezašpiníte velké množství nádobí.
Ingredience
Poleva
Do větší mísy nasypejte ovesné vločky a přilijte k nim horké plnotučné mléko. Důkladně směs promíchejte a nechejte ji odležet na deset minut. Do čisté mísy oloupejte dva banány a natrhejte je na kousky. Rozmělněte je vidličkou a přidejte k nim dvě rozklepnutá vejce, důkladně směs prošlehejte metličkou.
Poté do ní přisypejte kakaový prášek, špetku soli a prášek do pečiva. Znovu směs prošlehejte metličkou. Přimíchejte do ní odleželé ovesné vločky a promíchejte vše stěrkou. Hotové těsto nalijte do kulaté formy na pečení (průměr 20 cm) a posypejte ho nasekanými ořechy. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte dezert po dobu 35 až 40 minut.
Poté připravte polevu. Do rozehřátého plnotučného mléka dejte na kousky nalámanou čokoládu a rozmíchejte ji. Hotovou polevu naneste na dezert a máte hotovo, dobrou chuť!