Ovocné kynuté knedlíky - postup přípravy
Sladká jídla jsou velmi populární nejenom u dětí. Mezi naprostý základ takových pokrmů jistě patří i ovocné kynuté knedlíky. Jejich příprava je překvapivě snadná. Pokud si na nich budete chtít pochutnat, není nic jednoduššího, než k tomu vyzkoušet náš recept.
Těsto
Náplň
Ozdoba
Příprava kvásku
Jelikož se jedná o ovocné kynuté knedlíky, je třeba jako první nachystat kvásek. To je celkem snadné, jelikož k jeho přípravě poslouží trocha teplého mléka, kvasnice a cukr. Mísa s tímto obsahem se dá přikrytá utěrkou na 30 minut do tepla, kde kvásek během této doby vzejde.
Dokončení těsta
Když je kvásek hotový, může se pokračovat v přípravě a je možné dokončit samotné těsto. A to tak, že se do kvásku přidají všechny ingredience. Těsto se rušně zpracuje do požadované konzistence. Potom se nechá v míse, ta se opět přikryje utěrkou a dá se do tepla kynout na dobu asi 60 minut, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Příprava knedlíků
Když je těsto hotové, vezme se váleček a z těsta se vyválí menší placka, která se následně nařeže na jednotlivé díly. Do nich přijde ovoce dle chuti. Hitem jsou hlavně jahody a borůvky, ale použít se dá klidně i jakékoliv jiné ovoce, dle chuti a aktuální dostupnosti. Knedlík se zabalí tak, aby ovoce zůstalo uvnitř.
Knedlíky se vaří
Když jsou ovocné kynuté knedlíky připraveny, je možné pustit se do jejich vaření. V dostatečně velkém hrnci se ohřeje voda, ve které se pod pokličkou vaří po dobu asi 5 – 10 minut, podle velikosti knedlíků a podle tloušťky těsta.
Jde se servírovat
Knedlíky se dají na talíř, posypou se trochou cukru, posypou se trochou tvarohu a dále se přelijí rozpuštěným máslem. Potom už je možné zakrojit a hlavně také ochutnat.