Zdravý ovocný dezert bez želatiny - postup přípravy
Z vašeho oblíbeného mixu ovoce si můžete udělat lehký ovocný dezert, výběr ingrediencí bude na vaší chuti a dostupnosti. Nepoužívá se v něm klasická želatina.
Na základ
Na ozdobu
Smíchejte vodu, cukr a agar a nechte 15 až 20 minut odstát. Mezitím si omyjte, oloupejte a nakrájejte různé druhy ovoce, nejlépe na plátky, budou se lépe skládat. Pak do většího hrnce dejte na dno trochu agarové směsi a skládejte vrstvy. Až uděláte vrstvu, zalijte ji agarem a takto pokračujte, dokud nespotřebujete ovoce nebo agar.
Vezměte omyté jahody a rozmixujte je na pyré, tak aby ho byl šálek. Nalijte ho do hrnce, přidejte vodu, cukr a agar a dejte vařit. Pak směs nalijte do velkého hrnce na ovoce a nechte vychladnout a ztuhnout. Poté dezert z hrnce vyklopte na podnos a servírujte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.