Pampeliškový džem s citrusovým ovocem - postup přípravy
Připravte si sladkou a osvěžující pochoutku, kterou můžete podávat s pečivem nebo ji použít k přípravě dezertů. Pampeliškový džem připravíte snadno a jen z 5 ingrediencí.
Ingredience
Pampelišky dobře properte, abyste je zbavili hmyzu a jiných nečistot. Následně je vsypte do hrnce, kde je zalijte vodou a pod pokličkou je vařte 15 minut.
Poté hrnec odstavte z tepla a jeho obsah nechte louhovat 2 hodiny, nejlépe celou noc. Na druhý den pampelišky slijte a tekutinu vraťte zpět do hrnce, kde ji smíchejte s cukrem.
Tekutinu vařte 2–3 minuty, dokud se cukr nerozpustí a poté do ní vmíchejte nakrájený pomeranč s citronem.
Poznámka: Ovoce před použitím důkladně omyjte.
Pokračujte ve vaření dalších 40–45 minut a poté pampeliškový džem přelijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete.
Poznámka: Sklenice můžete snadno sterilizovat v troubě při 120 °C po dobu 15 minut.
Džem z pampelišek nechte volně vychladnout a poté ho uchovávejte v lednici.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 1200 ml pampeliškového džemu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Хліботерапія [Міла Анпілогова]