Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pampeliškový džem s citrusovým ovocem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 63 minut

Pampeliškový džem s citrusovým ovocem - postup přípravy

Připravte si sladkou a osvěžující pochoutku, kterou můžete podávat s pečivem nebo ji použít k přípravě dezertů. Pampeliškový džem připravíte snadno a jen z 5 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Pampelišky dobře properte, abyste je zbavili hmyzu a jiných nečistot. Následně je vsypte do hrnce, kde je zalijte vodou a pod pokličkou je vařte 15 minut. 

2. KROK

Poté hrnec odstavte z tepla a jeho obsah nechte louhovat 2 hodiny, nejlépe celou noc. Na druhý den pampelišky slijte a tekutinu vraťte zpět do hrnce, kde ji smíchejte s cukrem. 

3. KROK

Tekutinu vařte 2–3 minuty, dokud se cukr nerozpustí a poté do ní vmíchejte nakrájený pomeranč s citronem. 

Poznámka: Ovoce před použitím důkladně omyjte. 

4. KROK

Pokračujte ve vaření dalších 40–45 minut a poté pampeliškový džem přelijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete. 

Poznámka: Sklenice můžete snadno sterilizovat v troubě při 120 °C po dobu 15 minut.

5. KROK

Džem z pampelišek nechte volně vychladnout a poté ho uchovávejte v lednici.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 1200 ml pampeliškového džemu.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů