Rychlé tvarohové rohlíčky s kokosem - postup přípravy
Rychlé tvarohové rohlíčky s kokosem jsou roztomilým a elegantním dezertem, který se krásně vyjímá na talířku s šálkem dobré kávy nebo čaje. Připravíte je velmi snadno.
Těsto
Na posypání a obalení
Tvaroh smíchejte se změklým máslem, špetkou soli a cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte mouku s jedlou sodou a vytvořte těsto.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte nadvakrát.
Těsto rozdělte na dvě stejné části. První z nich vyválejte na plát o tloušťce 0,5 cm, z kterého vykrojte kruh.
Tip: K vytvoření kruhu si můžete pomoci talířem nebo větší pokličkou.
Odkrojené těsto zapracujte do druhé části těsta, které následně zpracujte stejně, jako první část. Kruhový plát těsta rozkrojte na 16 stejných trojúhelníků, posypte je cukrem, strouhaným kokosem a zarolujte je ze širší strany.
Rychlé tvarohové rohlíčky obalte v cukru a vyskládejte je na plech, pokrytý pečicím papírem. Stejný postup opakujte také u druhé části těsta a rohlíčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Курдская невестка