Pařížské dortíčky s ovocem a čokoládovou polevou - postup přípravy
Pokud vás čeká rodinná oslava, vyzkoušejte recept paní Dagmar Kazdové, který se skvěle hodí na tyto slavnostní příležitosti. Malé pařížské dortíčky jsou plněné marmeládou, šlehačkou a ozdobené čokoládovou polevou a čerstvým ovocem.
Ingredience
Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Postupně zašlehejte olej do směsi. Poté pomalu vmíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Vylijte těsto na plech vyložený pečicím papírem a upečte ho v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 15–20 minut. Dejte pozor, aby těsto nebylo přesušené. Mělo by zůstat vláčné.
Po vychladnutí piškotu vykrojte kolečka, oválky nebo trojúhelníčky. Z těchto tvarů vždy dva potřete marmeládou a třetí tvar zůstane suchý. Poté šlehačku vyšlehejte do tuha.
Na spodní potřený tvar nastříkejte sáčkem šlehačku. Přiklopte prostřední tvar potřený marmeládou a znovu nastříkejte šlehačku. Přiklopte třetím suchým tvarem.
Vrchní tvar polejte čokoládovou polevou a ozdobte drobným ovocem. Připravte želatinu podle návodu na sáčku a potřete štětečkem ovoce, aby neosychalo. Dortíčky nechte ztuhnout v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.