Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nejjednodušší buchta na světě

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Nejjednodušší buchta na světě - postup přípravy

Měkký a nadýchaný jednoduchý dort udělá spoustu parády samostatně i jako základ ke složitějšímu cukrářskému dílu. Připravíte ho snadno a bez zbytečných složitostí, zvládne to i začátečník a výsledek bude vždy perfektně vláčný a jemný. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na dort z pár základních surovin a posuďte jeho genialitu sami.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:




Do misky rozklepněte dvě vajíčka a přidejte k nim moučkový a vanilkový cukr a špetku soli. Šlehejte, dokud se cukr a sůl ve vajíčku nerozpustí a nezískáte hladkou a jednolitou směs.

Přilijte olej a mléko, znovu zamíchejte a pak za stálého míchání ve dvou až třech fázích přisypejte do těsta mouku. Velmi dobře ji rozmíchejte, aby v těstě nezůstaly hrudky. Nakonec přidejte lžíci a půl octa a znovu promíchejte.

Připravte si obdélníkový pekáček, vymažte ho tukem a vlijte do něho připravené těsto.

Dejte buchtu péct do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu asi 40 minut.

Přesná doba pečení závisí na specifických vlastnostech vaší trouby, a proto si raději proveďte test zapíchnutou špejlí. Pokud po vytažení zůstane suchá, těsto je upečené a můžete ho vytáhnout z trouby. Pokud na ní zůstanou přilepené zbytky těsta, ještě ho trochu dopečte.

Po dopečení dort nechte vychladnout a opatrně vyklopte z formy. Celý jeho povrch pak silikonovou mašlovačkou potřete ovocným džemem a zasypte ho strouhaným kokosem. Nakonec nakrájejte na kostičky a podávejte se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů