Pečená krkovice na plátky v hořčičné marinádě - postup přípravy
Pečená krkovice na plátky v hořčičné marinádě je šťavnatá, voňavá a má výraznou chuť. Tento recept ocení všichni milovníci kvalitního masa a jednoduchého vaření.
Základ
Marináda
Na smažení
Do mixéru vložte oloupanou cibuli se stroužky česneku a ingredience rozmixujte dohladka. Směs přendejte do mísy, kde ji smíchejte s olejem, hořčicí, pepřem, mletou paprikou, oreganem, provensálskými bylinkami a solí.
Vepřové maso osušte papírovou utěrkou a nakrájejte ho na plátky o tloušťce 1,5 cm, které propíchejte tenderizérem, aby lépe nasákly marinádu.
Tip: K propichování můžete také použít tenký nůž nebo vidličku.
Plátky masa potřete marinádou z obou stran, vložte je do zapékací mísy, kterou zakryjte potravinovou fólií a pokrm dejte na 24 hodin do lednice.
Po této době maso smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany. Jakmile se zatáhne, vložte ho do zapékací mísy, kterou zakryjte alobalem a maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut.
Po hodině mísu odkryjte, maso polijte výpekem a pokračujte v pečení dalších 15–20 minut.
Tip: Pečenou krkovici na plátky podávejte s brambory, rýží nebo pečivem. Můžete ji doplnit nakládanými okurkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch

