Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečená krkovice na plátky v hořčičné marinádě

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 92 minut

Pečená krkovice na plátky v hořčičné marinádě - postup přípravy

Pečená krkovice na plátky v hořčičné marinádě je šťavnatá, voňavá a má výraznou chuť. Tento recept ocení všichni milovníci kvalitního masa a jednoduchého vaření.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Marináda

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mixéru vložte oloupanou cibuli se stroužky česneku a ingredience rozmixujte dohladka. Směs přendejte do mísy, kde ji smíchejte s olejem, hořčicí, pepřem, mletou paprikou, oreganem, provensálskými bylinkami a solí. 

2. KROK

Vepřové maso osušte papírovou utěrkou a nakrájejte ho na plátky o tloušťce 1,5 cm, které propíchejte tenderizérem, aby lépe nasákly marinádu. 

Tip: K propichování můžete také použít tenký nůž nebo vidličku.

3. KROK

Plátky masa potřete marinádou z obou stran, vložte je do zapékací mísy, kterou zakryjte potravinovou fólií a pokrm dejte na 24 hodin do lednice. 

4. KROK

Po této době maso smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany. Jakmile se zatáhne, vložte ho do zapékací mísy, kterou zakryjte alobalem a maso pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. 

5. KROK

Po hodině mísu odkryjte, maso polijte výpekem a pokračujte v pečení dalších 15–20 minut. 

Tip: Pečenou krkovici na plátky podávejte s brambory, rýží nebo pečivem. Můžete ji doplnit nakládanými okurkami.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů