Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené kuřecí kousky bez kapky oleje

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Pečené kuřecí kousky bez kapky oleje - postup přípravy

Pokud máte v oblibě smažené kuřecí kousky a nedopřáváte si je, protože se obáváte nárůstu hmotnosti, pak pro vás máme ideální řešení. S tímto receptem můžete kuře jíst v jakém množství se vám zachce a zcela bez výčitek. Neobsahuje totiž ani kapku oleje. Chuť kuřete je naprosto dokonalá.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si očistěte a odblaňte kuřecí prsíčka a dejte je následně vařit buď do studené vody, nebo do parního hrnce. Vařené maso pak vyjměte z vody, okapejte a nasekejte na malé kousky buď mixérem, nebo pomocí ostrého nože.




Vložte maso do velké mísy a přidejte jemně strouhaný tvrdý sýr, kozí nebo kravské mléko, rýžovou mouku a dochuťte oblíbeným kořením, solí a mletým pepřem. Ze všech surovin rukama vytvořte homogenní hmotu, která bude držet pohromadě.

Ze směsi tvarujte pomyslná stehýnka a pokládejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Až spotřebujete veškeré těsto, potřete povrch kuřecích kousků rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do trouby na deset až patnáct minut při 165 stupních Celsia. Povrch masa bude krásně křupavý.


Upečené kuřecí kousky podávejte teplé s lehkým zeleninovým salátkem, nakládanou zeleninou, nebo vařenými bramborami. Záleží jen na vašich chutích.

Kuře je v podstatě dietní a hodí se k jídlu i při hubnutí. Dát si k pokrmu můžete i různé druhy dipů a omáček. Skvělá bude zakysaná smetana s česnekem, kečup, tatarská omáčka, nebo majonéza. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů