Pečené brambory plněné klobásou a sýrem - postup přípravy
Pečené brambory plněné klobásou jsou snadné, rychlé a přijdou vám vhod, pokud chcete připravit lehké hlavní jídlo. Brambory můžete podávat také jako předkrm.
Ingredience
Náplň
Brambory ve slupce důkladně omyjte a každou z nich vložte zvlášť do alobalu. Na každou bramboru nalijte 2 lžíce rostlinného oleje, osolte jejich povrch, alobal uzavřete a brambory vložte do pekáče.
Poznámka: Brambory pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 1 hodiny.
Zatím oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno a na rozpáleném olivovém oleji ji smažte 1 minutu. Poté k ní přidejte chilli vločky, sůl a směs smažte další 1 minutu. Oloupejte a nahrubo nastrouhejte mrkev, kterou do směsi přidejte.
Ingredience zamíchejte a smažte je další 1 minutu. Na tenká kolečka nakrájejte také klobásu, kterou rovněž přidejte do směsi v pánvi. Ingredience zamíchejte a smažte je 2 minuty. Zatím nahrubo nastrouhejte tvrdý sýr.
Poznámka: Typ sýru zvolte dle vlastních chuťových preferencí. Skvěle chutná například Gouda, Mozzarella nebo Čedar.
Zeleninovou směs s klobásou přendejte do mísy a smíchejte ji s vydlabanou vnitřní částí upečených brambor, které jste vyndali z alobalu. Jak přesně na to, můžete vidět ve videu níže.
Do náplně přimíchejte nastrouhaný sýr a naplňte jí otvory v bramborách.
Poznámka: Brambory vložte do trouby a pečte je při teplotě 180 °C dalších 15 minut.
Tip: Pečené brambory plněné klobásou můžete servírovat jako hlavní jídlo, ale také jako zajímavou svačinu nebo předkrm. V případě, že je budete servírovat s trochou zakysané smetany, dodáte jim osvěžující chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette di Casa Mia