Pečené karbanátky z mletého masa s kefírem - postup přípravy
Možná se i vám již několikrát podařilo připravit suché a tuhé karbanátky bez kapky šťávy. Pokud však do základu na ně přidáte kefír s trochou strouhanky a upečete je v troubě, budou mnohonásobě lepší a vůbec ne tak mastné.
Na karbanátky
Na omáčku
Dejte mleté maso do mísy, přidejte 100 mililitrů kefíru a promíchejte. Do druhé mísy nasypejte strouhanku, přilijte zbylých 100 mililitrů kefíru a zamíchejte. Nechte směs 10 minut odpočívat. Nakrájejte cibuli na větší kusy a dejte ji smažit na troše oleje, dokud nezesklovatí. Pak ji dejte do mixéru spolu s česnekem a rozmixujte.
K masu přidejte strouhanku, cibulovo-česnekovou směs, sůl, vejce a pepř. Promíchejte, poté směs dejte do sáčku a několikrát s ním uhoďte o stůl, aby se vše spojilo. Ze směsi udělejte karbanátky a dejte je na olejem vymazaný plech. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte maso asi 30 minut.
Nasekejte kopr a dejte ho do mističky. Prolisujte do ní česnek, přidejte majonézu a vymíchejte hladkou omáčku. Tu pak podávejte k hotovým karbanátkům.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem