Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pečené lilky plněné mletým masem a zelenými bylinkami

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Pečené lilky plněné mletým masem a zelenými bylinkami - postup přípravy

Jemné pečené lilky plněné spoustou šťavnatého mletého masa. Tato kombinace osloví zejména milovníky originálních pokrmů. Kromě toho, pokud chcete, můžete s náplní libovolně improvizovat. Použít lze prakticky cokoliv od masových směsí přes různé druhy sýrů nebo zeleniny či jejich kombinace. Díky tomu může být pokrm pokaždé úplně jiný. Zásadní je při přípravě vyzbrojit se válečkem a dát každému lilku co proto. :-)

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:




Lilky z jedné strany podélně nařízněte ostrým nožem. Vezměte váleček a opatrně lilky ze všech stran potlučte tak, abyste rozbili dužninu, ale neprotrhli slupku.

Díky tomu získáte pružné, elastické a měkké lilky. Nakonec je ještě vyválejte jako těsto a získáte prostornou zeleninovou kapsu.

Potlučené lilky vložte do mísy s vodou, do níž přidejte 1 velkou polévkovou lžíci soli. Promíchejte a nechte zeleninu chvíli máčet.


Mezitím připravte masovou náplň. Omyjte a papírovými utěrkami osušte sladkou papriku i chilli papričku. Obě rozkrojte, zbavte je stopek, jadřinců a semínek a nasekejte dužninu na jemné kousky. Přidejte oloupanou a očištěnou cibuli nasekanou najemno, prolisovaný česnek a mleté maso. Podle chuti osolte a opepřete, podle chuti přidejte mletý koriandr a zelené bylinky a vše důkladně promíchejte do jednolité směsi.

Lilky slijte, nechte okapat, rozevřete nakrojenou kapsu a zeleninu naplňte masovou směsí. Pokud vám masa zbude více, než se vejde do lilků, vytvořte z něj masové kuličky, které vyrovnejte do zapékací misky spolu s plněnými lilky.

Vše zalijte rajčatovým džusem, vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut.

Hotové lilky si vychutnáte teplé, ale i studené jako rychlou svačinku.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů