Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s hovězím masem a sýrem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zapečené brambory s hovězím masem a sýrem - postup přípravy

Tento recept vám možná připomene klasické a velmi oblíbené lasagne. Namísto těstovinových plátů do něj ale použijeme nakrájené brambory. Je to perfektní nápad na rychlý oběd nebo večeři, po které se jen zapráší.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Ve velké míse smíchejte mleté maso, cibuli nakrájenou na kostičky, prolisovaný česnek, čerstvou petržel, pepř, chilli a sušenou mátu. Vše důkladně promíchejte a odložte stranou. Vezměte syrové oškrábané brambory (zhruba 9–10 větších kusů) a nakrájejte je na plátky. Můžete použít i speciální struhadlo. Plátky by měly být tenké asi 1 mm. Nakrájené brambory vložte do mísy, přidejte jednu čajovou lžičku soli a tři lžíce olivového oleje. Promíchejte.

2. KROK

Vysoký plech nebo pekáč pečlivě vymažte olivovým olejem, včetně okrajů. Vezměte polovinu brambor a pokryjte s nimi celou plochu plechu nebo pekáče. Nemělo by zůstat prázdné místo. Poté na brambory naneste směs s hovězím masem a rovnoměrně ji rozprostřete. Zbývající brambory pak naskládejte na hovězí maso. Vše vložte na půl hodiny do trouby rozehřáté na 230 °C.

3. KROK

Po vytažení z trouby posypte vrchní část nasekanou čerstvou petrželí a nastrouhaným sýrem. Snažte se obojí rovnoměrně rozmístit po celém povrchu. Nakonec vezměte cherry rajčátka, překrojte je na poloviny a rozmístěte je úplně navrch. Dopékejte v troubě dalších patnáct minut při 200 °C.

4. KROK

Opatrně vyjměte z trouby a ještě teplé nakrájejte na kostičky tak, aby každá porce obsahovala jedno překrojené cherry rajčátko. Servírujte jako samostatný chod. Tato rychlá a chutná večeře zaboduje u celé rodiny.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů